Kajakken met Gluten Free Wonderland


Ga kajakken met Gluten Free Wonderland, inclusief ontbijt en lunchpakket. Wij hebben verschillende trajecten uitgestippeld in Vlaanderen en Wallonië. Je vaart met opblaasbare kajaks tot een afgesproken stopplaats waar wij jullie staan op te wachten met de lunch. Vervolgens zet je de afvaart verder naar de eindbestemming. Ook hier staan we jullie op te wachten om alles in goede banen te leiden en het materiaal weer op te bergen. Afhankelijk van het gekozen traject staat je eigen vervoer op de eindbestemming of op parking Bodart. Ophalen thuis is ook een optie, vraag hiervoor offerte aan bij pirreke@shuttledienst.be.

 Kajakken langs de DemerWij voorzien daguitstapjes in het binnenland met glutenvrije snacks en/of maaltijden. Je vertrekt in Diest en vaart zo tot één van de 4 eindbestemmingen. Bij vertrek krijg je enkele koekjes die je meteen kan nuttigen of bewaren om onderweg wat extra energie op te doen.

Ongeveer na 1,5 tot 2 uur maak je een tussenstop in Zichem, waar wij jullie zullen opwachten met een lunchbox en een drankje.


We spreken af op de eindbestemming. Vandaar brengt de shuttledienst jullie naar de startpositie. Zo staat jullie eigen vervoer reeds op de eindbestemming bij aankomst.

Wil je thuis opgehaald worden en weer afgezet, vraag hiervoor dan een offerte aan bij pirreke@shuttledienst.be. Wil je alles met eigen vervoer regelen, vraag hiervoor dan een aangepaste offerte.

 Kajakken langs de MaasJe vertrekt in Maasmechelen met de kajak en vaart zo helemaal tot je gekozen eindbestemming. Bij vertrek krijg je enkele koekjes die je meteen kan nuttigen of bewaren om onderweg wat extra energie op te doen.


We vertrekken om 08.00 uur met de shuttledienst van parking Bodart richting Kotem in Maasmechelen.

We maken een tussenstop op de carpoolparking van Rotselaar (aan het ronde punt, niet verwarren met carpool van Holsbeek vlak naast de E314). Mensen die hier dichterbij wonen, kunnen hier instappen.

Wil je thuis opgehaald worden en weer afgezet, vraag hiervoor dan een gepersonaliseerde offerte bij pirreke@shuttledienst.be.


 Kajakken op de LesseGeniet van de natuur in Wallonië. Je vertrekt in Houyet met de kajak en vaart zo helemaal tot Anseremme. Bij vertrek krijg je enkele koekjes die je meteen kan nuttigen of bewaren om onderweg wat extra energie op te doen.


We vertrekken om 09.00  of 10.30 uur met de shuttledienst van parking Bodart richting Houyet.

Van daaruit vaar je tot Gendron voor een lunch om daarna verder te varen tot in Anseremme, het eindpunt vanwaar we jullie weer naar Leuven brengen.

Wil je thuis opgehaald worden en weer afgezet, vraag hiervoor dan een gepersonaliseerde offerte bij pirreke@shuttledienst.be.

Afhankelijk van de waterniveaus wordt kajakken toegestaan of verboden. Wij volgen dit dagelijks op om jullie ervan te verzekeren, dat een afvaart mogelijk is alvorens te vertrekken.


Ecologisch varen


Als je in ons land gaat kajakken in de vrije natuur, hoor je rekening te houden met de omgeving. Daarom bestaat er een gedragscode voor het varen in kwetsbare gebieden. Ook wij vinden het belangrijk

 

  • Stap enkel in en uit de kajak op daartoe voorziene plaatsen waar wij jullie staan op te wachten. 
  • Ontwijk drijvende planten, zoals lelies, ranonkel en violier. 
  • Spreek op zachte toon en maak geen nodeloos lawaai. Geniet van de stilte en de rust op het water zonder de omgeving te verstoren.
  • Vermijd ondiep water of riet aan de oevers. Hier bevinden zich vaak paar- en broedplaatsen van kikkers, salamanders, vogels en vissen.
  • Respecteer de lokale voorschriften en laat geen afval achter na je picknick aan de waterkant.