Over ons

Ik heb een voorliefde voor lekker eten. Allergenen hebben echter een grote impact op het dagelijkse leven van miljoenen mensen met intoleranties. En zo ook bij ons. Jarenlang testen en zoeken naar de beste vervangmiddelen heeft geleid tot een goede expertise in het omzeilen van gluten of andere allergenen.


Het is belangrijk om intoleranties te herkennen in je leven. Vaak leiden deze tot onaangename ervaringen, zonder dat men op de hoogte is van de oorzaak. Voedselallergieën blijken vaker aan de bron van een aandoening te liggen dan momenteel algemeen bekend is.

Veel onderliggende aandoeningen zijn herleidbaar tot onze voeding. Een weloverwogen dieët is dus geen nieuwe hype, maar een must voor ons lichaam.


Mijn Verhaal


Ik leerde mijn vriendin kennen in 2013. Ikzelf was toen nog nooit in Peru geweest, mijn verste reisbestemming tot dan toe was Egypte. Zij woonde in Brussel en werkte er als administratief medewerker. Na enkele afspraakjes, een concert van grootmeester Ennio Morricone, en een uitstap naar de bioscoop, was de liefde overgeslagen.

We hebben nu 6 jaar later verschillende plekken op de wereld bezocht.

Onze laatste bestemming was Zanzibar, net voor de corona-crisis toesloeg eind 2019.

In Stone town is er een hotel Beyt Al Salaam, zeer vriendelijk personeel, niet duur voor de service die je er krijgt, en vooral, de chefkoks zijn op de hoogte van allergenen en kruisbesmettingen. Een echte aanrader, mocht je er ooit heen gaan.


Toen we in Zanzibar waren, bestond Gluten Free Wonderland al in de vorm van een domeinnaam en wat informatieve video's die we creatief hadden gemaakt. Echter had ik toen nog niet echt een idee wat ik er precies mee zou gaan doen. Daar aan de Indische oceaan, op een idilisch plekje, werd het me wel duidelijk dat ik wel wat wou doen met reizen zonder gluten en ook mijn vriendin zag dit heel hard zitten.


Ikzelf runde al 9 jaar een succesvolle shuttledienst die dagelijks instond om mensen tijdig naar en van de luchthaven te brengen. De zomerfestivals waren een goede aanvulling in het hoofdseizoen.


En toen kwam Corona in Europa. Het werd me al snel duidelijk dat de luchthaven business een tijdje niet meer zou zijn wat het was. Een ommezwaai van mijn zelfstandige activiteiten was hoognodig. Dit heeft ertoe geleid dat ik ben opgestart als traiteur in gluten- en lactosevrije maaltijden.

Na heel wat opzoekwerk en mezelf goed geïnformeerd te hebben, leek dit een haalbare kaart en ben ik die weg ingeslagen. In het zomerseizoen heb ik daguitstappen georganiseerd met ontbijt en lunchpauze. Kajakken van Diest tot in Aarschot was hier een groot succes.


Ik hoop na de corona pandemie, een "volledig glutenvrije reis"  samen te stellen om met jullie glutenvrij te gaan genieten in de zon.

Links

association de coeliaqie Belge


La Société belge de la Cœliaquie a vu le jour en Belgique en 1977 à l’initiative d’un groupe de médecins, de diététiciens, de personnes cœliaques adultes et de parents d’enfants cœliaques.